Συνταγές για Σούπες - Όσπρια - Γίγαντες
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 ματσάκι σέλινο
2-3 καρότα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
ρίγανη
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουτί τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από βραδύς στο νερό
Την άλλη μέρα πετάτε το νερό και τοποθετείτε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα μαζί με το σέλινο και τα καρότα
Βράζετε έως να μαλακώσουν τα φασόλια
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής:
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
Ρίχνετε την ντομάτα μαζί με το σκόρδο
Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της
Όταν γίνουν τα φασόλια σουρώνετε όλα τα συστατικά και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί
Προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα
Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγη ρίγανη
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (190 C)
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 ματσάκι σέλινο
2-3 καρότα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
ρίγανη
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουτί τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από βραδύς στο νερό
Την άλλη μέρα πετάτε το νερό και τοποθετείτε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα μαζί με το σέλινο και τα καρότα
Βράζετε έως να μαλακώσουν τα φασόλια
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής:
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
Ρίχνετε την ντομάτα μαζί με το σκόρδο
Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της
Όταν γίνουν τα φασόλια σουρώνετε όλα τα συστατικά και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί
Προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα
Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγη ρίγανη
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (190 C)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου