Δευτέρα

Συνταγές για γλυκά - Γλύκισμα με ροδια

Συνταγές για γλυκά - Γλύκισμα με ροδια

Υλικά
* 50 γραμ. φυστίκια αιγίνης καθαρισμένα και θρυμματισμένα
* 3 κουταλιές νισεστέ
* ½ λίτρο γάλα
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
* 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη ξανθή
* 1/3 φλιτζανιού χυμό από λεμόνι
* 8 ρόδια
* 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
* λίγο λικέρ αμυγδάλου ή ροδιού
* 2 παντεσπάνια τούρτας έτοιμα ή σπιτικά

Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά τα ρόδια και αποσπάτε τα σποράκια τους.Κρατάτε λίγα για τη διακόσμηση του γλυκού και βάζετε τα μισά από τα υπόλοιπα σποράκια σε ένα τουλουπάνι.

Τα πιέζετε καλά για να βγάλουν το χυμό τους. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα σποράκια.

Βάζετε το ζουμί από τα ρόδια να βράσει μαζί με την ξανθή ζάχαρη και το λεμόνι μέχρις ότου μείνουν 4-5 κουταλιές περίπου από το ζουμί. Το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γιαούρτι, 2/3 από το γάλα και τη ζάχαρη και βράζετε 6-7 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά ή σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς.

Διαλύετε το νισεστέ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτετε στην κρέμα. Δένετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Αναμειγνύετε το ζουμί από τα ρόδια με το λικέρ.

Βάζετε σε πιατέλα το 1ο παντεσπάνι και περιχύνετε με το μισό από το ζουμί. Απλώνετε τη μισή κρέμα γιαουρτιού και πασπαλίζετε με τα φυστίκια αιγίνης.

Καλύπτετε με το 2ο παντεσπάνι και περιχύνετε με το υπόλοιπο ζουμί. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε με τα σποράκια από τα ρόδια που κρατήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου