Σάββατο

Θαλασσινά - Mπακαλιαρόπιτα

Θαλασσινά - Mπακαλιαρόπιτα

Υλικά
1 κ. μπακαλιάρος
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
πολύ μαϊντανό – άνηθο
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
τομάτα (ανάλογα την όρεξή μας)
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι

Για το φύλλο
αλεύρι σκληρό, λάδι, κρασί λευκό αρετσίνωτο όσο πάρει

Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο. Τον καθαρίζουμε και τον ξαίνουμε (μικρά κομμάτια). Ρίχνουμε το 1/2 του λαδιού στην κατσαρόλα. Μαραίνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά, την πατάτα, το ρύζι, την ντομάτα τριμμένη, όλα μέσα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εαν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Ανοίγουμε δύο χονδρά κομμάτια φύλλου, αρχικά πλάθοντας το με λίγο λάδι, συνεχίζοντας με κρασί αντί νερού. Έχουμε αλείψει ένα ταψί με λάδι. Απλώνουμε το φύλλο, βάζουμε τη γέμιση, κλείνουμε τα χείλη του φύλλου και τα αλείφουμε με νερό ώστε να κολλήσει το πάνω φύλλο. Το ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου